BEP içeriğinde neler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
BEP nedir, ögeleri nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP) Nedir? BEP, özel eğitim hizmetlerine ihtiyaç duyan bireyler için geliştirilen ve aile tarafından onaylanan; bireyin, ailenin ve öğretmenin ihtiyaçlarına göre düzenlenen ve hedeflenen amaçlara yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel bir eğitim programıdır.
BEP hazırlama aşamaları nelerdir?
Genel olarak, BEP geliştirme süreci BEP’i hazırlama, planlama, uygulama ve izleme aşamalarından oluşur. Bu sürecin etkili bir şekilde yürütülmesi bu dört aşamanın dikkatlice takip edilmesine bağlıdır.
Hangi derslerden BEP hazırlanır?
Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireysel Eğitim Planı (IEP) oluşturulur. Bu Bireysel Eğitim Planları (IEP) öğrencinin kaydına birlikte yerleştirilir. Hiyerarşik bir düzen izlemeyen ünite tabanlı derslerde, her ünitenin uzun vadeli bir amacı vardır ve bu uzun vadeli amaç kısa vadeli bir amaçla birleştirilir. Öğrencinin aldığı her ders için bir Bireysel Eğitim Planı (IEP) oluşturulur.
BEP eğitsel performans ne yazılır?
Öğretmen, öğrencinin uzmanlık alanına (ders) ait yıllık ders planını dikkate alarak, öğrencinin başarabileceği kazanımları ve yıl içinde başarması gereken kazanımları belirlemek amacıyla bu formu doldurmalıdır.
BEP hazırlamak kimin görevi?
IEP hazırlama, uygulama ve değerlendirme süreci IEP ekibi tarafından yürütülür. IEP ekibi okul müdürü veya müdür yardımcısı, özel eğitim öğretmeni, rehberlik danışmanı, sınıf öğretmeni, aile ve gerekli görüldüğünde çocuğun eğitimi ve gelişiminden sorumlu uzmanlardan oluşmalıdır.
Destek eğitim odası planını kim hazırlar?
Destek sınıfında öğretim hizmetlerini kim planlar? Okul yönetimi, destek sınıfında eğitim alan öğrencilerin ve öğretim hizmetleri sağlayan öğretmenlerin destek sınıfında olacağı günleri ve saatleri planlar.
BEP ekibinde kimler yer alır?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
BEP ilerleme raporunu kim hazırlar?
BEP Geliştirme Birimi, bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlar. Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için okulda bir IEP hazırlamak üzere bir IEP Geliştirme Birimi kurulur.
BEP ile kaynaştırma aynı mı?
MEB İlköğretim Yönetmeliği’nin 32. maddesinin h fıkrası; “Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam edecek öğrenciler için Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi tarafından Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanır. Bu öğrenciler programda yer alan amaçlara göre değerlendirilir.
BEP dosyasını kim tutar?
*IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Lisansüstü Danışman Öğretmeni, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. *Öğrencinin dersini veren tüm öğretmenler, kendi uzmanlık alanı (ders) ile ilgili çalışma sağlamalıdır.
Kaynaştırma öğrencisine BEP nasıl hazırlanır?
Kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden öğrenciler, engeli olmayan akranlarıyla aynı sınıfta eğitim gördüklerinde, kayıtlı oldukları okulda tamamladıkları programlar temel alınarak, onların eğitim başarıları ve ihtiyaçlarıyla tutarlı bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) oluşturulur.
BEP nedir, içeriğinde neler bulunur?
IEP içeriği, öğrencinin mevcut durumu, öğrenme ihtiyaçları ve hedefleri dikkate alınarak oluşturulur. Planın içeriği, öğrencinin öğrenme ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlar ve öğrencinin bireysel öğrenme stilini, yeteneklerini ve ilgi alanlarını dikkate alır.
Kaynaştırma öğrencisine nasıl davranılmalı?
Her aşamada, öğrencileri öğrenmeye dahil etmek ve özgüvenlerini artırmak için motive edici ve cesaretlendirici kelimeler kullanılmalıdır. Öğrenci-öğrenci işbirliği ve ortak çalışma uygulamaları dahil edilmelidir. Amaç, öğrencilerin kaynaştırma öğrencilerini kabul etmelerini ve desteklemelerini sağlamaktır.
Ram raporu olmadan BEP hazırlanır mı?
CEVAP: Hayır, gerekli değildir. RAM’ler sadece eğitimsel önlemler alır. Çocuğun okul kararı için hastane raporu gerekli değildir. Ancak, ebeveynler rehabilitasyon merkezlerinden yararlanmak istiyorsa, hastane raporu ZORUNLUDUR.
Öğretimin bireyselleştirilmesi neleri içerir?
ÖĞRETİMİN BİREYSELLEŞTİRİLMESİ Öğretimin uyarlanması, akranlarından farklı eğitim gereksinimleri olan öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerini ve sınıf içi etkinliklere katılmalarını sağlamak için çeşitli düzenlemeler ve değişiklikler yapmayı içerir.
BEP geliştirme biriminin görevleri nelerdir?
✓BEP geliştirme biriminin öğrencinin gelişimini değerlendirmesine olanak tanır. ✓BEP geliştirme biriminin programın, materyallerin ve eğitimin başlangıç noktalarının etkililiğini değerlendirmesine yardımcı olur. (1) Özel eğitim gereksinimi olan bireyler için, izleyecekleri eğitim programına dayalı bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlamak önemlidir.
BEP hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
İçerik açısından uzun vadeli amacın tamamlayıcısı olmalıdır. Kısa vadeli hedef açık ve öz bir şekilde formüle edilmelidir. Kısa vadeli hedefler somut olarak formüle edilmelidir. Kısa vadeli hedefler öğrencinin performansına göre formüle edilmelidir.
BEP birimi nasıl oluşturulur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.